Ik heb net een prachtig filmpje gezien. Met als rode draad de vraag wat ‘wisdom’ is. Gesteld aan zo’n 30 krachtige mensen als Nelson Madela, Billy Connoly, Judi Dench. Klik hier om het filmpje te bekijken. Bijzondere uitspraken waarvan sommigen me aan het denken zetten.

“Inspired by the idea that one of the greatest gifts one generation can pass to another is the wisdom it has gained from experience, the Wisdom project, produced with cooperation from Archbishop Desmond Tutu, seeks to create a record of a multicultural group of people who have all made their mark on the world.”

Ik zie mooie verbindingen met dit film en het werk wat ik doe. Eerste betreft het verkennen van begrippen. Welke betekenis geef je aan een begrip? Samen met Joitske Hulsebosch en Mark Turpin werk ik aan een onderzoek naar ‘het meten van de impact van kennismanagement initiatieven in ontwikkelingssamenwerking’. Een boeiende vraag, temeer het daarin wemelt van de begrippen die op veel verschillende manieren ingevuld kunnen worden: measuring, assessment, knowledge management, impact. Je zou ook hier een prachtig filmpje van kunnen maken met alle diverse invullingen en interpretaties rondom deze begrippen! Ik raak steeds meer overtuigd van het krachtige effect van beelden en geluid in leer/werkbijeenkomsten. Een korte impressie ‘van buiten’ in een bijeenkomst halen kan echt een nieuw gesprek opleveren, een reflectie zijn, een waardevolle toevoeging. Ook een mooie manier voor een creatief leerverslag!