Om acht uur vrijdagavond zit ik met mijn laptop op schoot op de bank. Ik heb Twitter geopend en de hashtag #vpkchat opgezocht. Deze keer is het onderwerp van de chat ‘de do’s en don’ts op sociale media’. Wat twitter je wel en wat niet? Waar ligt voor jou de grens bij het plaatsen van een bericht op Facebook? @FrisoRaemaekers gebruikt sociale media ‘voornamelijk professioneel’: om het vak te promoten, interessante quotes te delen en te netwerken.

Ook @UOlsman en @hoopje gebruiken sociale media vooral zakelijk: om ‘in contact te komen met andere verpleegkundigen’ en ‘op de hoogte te blijven van ontwikkelingen’. @salpetrazuur gebruikt sociale media ook privé: Twitter meer voor werk, Facebook meer voor privé-zaken. @VIOLAdraaijer gebruikt Twitter dan weer ‘(bijna) nooit voor werk’, en ook via Facebook probeert ze ’zo min mogelijk over het werk te delen’. En zo gaat het online gesprek door, in berichten van maximaal 140 tekens.

Raemaekers is initiatiefnemer van deze twitterchat, waar je elke vrijdagavond om 20.00 uur aan mee kunt doen. Ik heb hem geïnterviewd om van hem meer over dit initiatief te horen. Lees mee: Elke vrijdagavond- Twitterchat voor verpleegkundigen.