Schermafbeelding 2013-01-31 om 21.29.34Hoe kunnen we de uitwisseling tussen onze leden ook online laten plaatsvinden? Dat was de vraag die ik in 2010 kreeg van de NVO2, de beroepsvereniging voor HRD professionals in Nederland. Een boeiende vraag waar ik graag in meedacht.

Op dat moment was er al een community-omgeving aangemaakt (dat is ook echt zo gebeurd), waardoor we daar zijn begonnen. Maar het wilde niet echt van de grond komen. We hadden leuke ideeën, veel energie, maar te weinig ‘bodem’ binnen de vereniging om dit te laten slagen. Ik kreeg meer en meer het gevoel dat er iets anders nodig was. Iets wat wellicht laagdrempeliger zou zijn en meer gericht op inhoud?

Dit idee ben ik bij wat leden eens gaan polsen en er was best animo voor een teamblog: met meerdere leden schrijven over onze praktijk, wat we daarin meemaken en wat we daar van vinden. Ideeën uitwisselen, gedachten samen vormen en netwerken op waar onze passie ligt. Ik had al best snel een groepje van 15 enthousiaste bloggers bij elkaar; van start dus maar! In dit artikel (engels) lees je hoe dit proces is gegaan. Waar staan we nu, 3 jaar later? Dat kun je hier zelf zien! Lees je liever de Nederlandse versie van het artikel, dan vind je dat in het boek ‘Omdat het werkt’, wat je hier kunt downloaden.