El precio más bajo de Revatio en España mostró que la actividad de la colinesterasa cambia y una dosis de un medicamento exitoso con suxametonio estaba presente en estas reacciones. Difundir Los https://vgres.net/compra-nexium-sinreceta.html cónyuges encontrados tenían una bibliografía aparentemente ilimitada de las categorías ectodérmica, endodérmica y mesodérmica.
Hoe manage ik mijn young professionals?
Welke eisen stellen jonge professionals aan het werk? En wat verwachten ze van hun leidinggevende? Neemt generatie Y echt een nieuwe dynamiek met zich mee? Ik ging het boek ‘Hoe manage ik mijn young professionals’ lezen vanuit een nieuwsgierigheid naar deze vragen. En ik moet zeggen… ik ben wat stappen verder maar er blijven na het lezen van dit boek ook nog heel wat lijntjes open. In deze blogpost een schets van de inzichten die ik uit het boek heb gehaald.
Eerst de opbouw van het boek… Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken, waarbij de auteurs eerst een schets geven van generatie Y: wie zijn dit en wat kenmerkt hen? De hoofdstukken daarna richten zich op leidinggeven: wat verwachten jonge professionals? Welk leiderschap draagt bij aan productief werken? En voor welke valkuilen moet je beducht zijn als leidinggevende?
Is de ‘jeugd van tegenwoordig’ zo anders?
Aan de manier waarop de auteurs deze vraag formuleren, krijg ik al het gevoel dat hun conclusie zal zijn: nee, dit is niet zo. Je kunt naar jongeren kijken vanuit een generatie- en een levensfasemodel. Jongeren bevinden zich in een exploratiefase: ze willen alles meemaken, bevinden zich in een zoekproces. De auteurs weerleggen de gedachte dat jongeren gevormd worden door generatie en geven aan dat dit eerder te koppelen is aan levensfase en/of ontwikkelingen in de omgeving (neem de economische crisis).
Wat kenmerkt ze?
- Werk is nog wel belangrijk, maar levensgeluk is belangrijker;
- De ontevredenheid over de werk-privébalans is nog nooit zo groot geweest. Jonge professionals willen alles meemaken. Financiële onzekerheid vergroot de werkdruk extra.
- Jongeren zijn sneller geneigd om vrijwilligerswerk te vermelden op een cv om zo meer kans te maken op een baan. Bedrijven scharen dit onder ‘groter altruïsme’.
- Jongeren hechten veel waarde aan ontwikkelmogelijkheden: samenwerken en opdoen van ervaring, liefst door leren op de werkplek.
Conclusie: de ‘jeugd van tegenwoordig’ is niet zo anders dan vroeger en we kunnen daarmee niet spreken van verschillen in werk attitudes tussen generaties.
Vraagt deze generatie om een nieuw soort leiderschap?
De auteurs schetsen een helder beeld van de verwachtingen die jongeren hebben van hun leidinggevende: een duidelijk kader, feedback op hun functioneren, motivatie om het beste uit henzelf te halen, inhoudelijke vrijheid, goede samenwerking, positieve werksfeer en betrokkenheid bij ontwikkelingen ter inspiratie. Het boek geeft concreet invulling aan deze aspecten middels korte beschrijvingen en anecdotes van zowel jongeren als leidinggevenden.
En…onze manier van leidinggeven is in de afgelopen tijd verandert. We geven meer coachend leiding. Met name jonge leidinggevenden worden hier sterk op gewaardeerd. Veel medewerkers vervullen zo nu en dan zelf ook een leidinggevende rol. Wat volgens de auteurs verder opvalt is dat leidinggevenden van vandaag oog hebben voor zowel de taak als de relatie. Dit heeft zich duidelijk ontwikkeld in de afgelopen tien jaar. Op basis van de focus op resultaat en relatie presenteren de auteurs vervolgens het ‘valkuilenmodel’. Wil je weten waar jouw valkuilen liggen? Er zit een valkuilentest in het boek.
Een kritische noot..
De auteurs baseren zich op bestaande onderzoeksbevindingen. Door de redelijk stellige uitspraken zo nu en dan mis ik concrete literatuurverwijzingen. Ik merk dat ik zo nu en dan de neiging heb om de auteurs niet helemaal te geloven. En ik had gehoopt meer doorkijkjes naar de toekomst te lezen. Welke invloed hebben perspectieven als werken in open netwerken, volgbaar werken, invloed van technologie en ‘iedereen CEO’ op vormen van leiderschap en leidinggeven?
Auteurs: Sylvie Boermans, Jana Deprez, Jeroen Stouten en Martin Euwema
Uitgeverij Thema, 2014, ISBN 9789058719386
Ik ben het boek ‘When millenials take over’ aan het lezen. Wat ik daar mooi in vind is dat het boek juist wel de veranderingen beschrijft. Zoals het feit dat millenials zo gewend zijn aan informatie en transparantie dat ze dit in bedrijven ook gewoon vinden.
Hier is de link naar het boek: http://www.amazon.com/When-Millennials-Take-Over-Ridiculously-ebook/dp/B00TG1D4IE/ref=tmm_kin_title_0
Ik ben benieuwd naar jouw samenvatting straks 🙂 En wat je eruit haalt. Ik heb dit boek niet helemaal zelf gekozen; recensie voor TvOO. Maar wel vreemd dat auteurs dit soort elementen niet mee nemen. Eigen focus? En ook door onderzoek uit afgelopen tijd denk ik en geen of te weinig blik op de toekomst?